Verloren gelopen meisje (8) op strand 5 kilometer verder teruggevonden

OOSTENDE – Een meisje van acht jaar is woensdagmiddag twee uur lang vermist geweest op het strand van Oostende. Na een grootschalige zoekactie, waarbij meerdere reddingsboten en een helikopter werden ingezet, werd het meisje vijf kilometer verder aangetroffen.
De reddingdienst kreeg rond 13 uur de melding dat een meisje van acht jaar verloren was gelopen ter hoogte van de Louisastraat. Meteen werd een zoekactie gestart op het strand en de zeedijk. Omdat dit na een uur nog geen resultaat had opgeleverd beslisten de hulpdiensten om de procedure ‘drenkeling’ op te starten. Naast de strandredders, werden nu ook de brandweer, de lokale politie, de scheepvaartpolitie, DAB Vloot, en het beach team ingezet.

In het water dobberden verschillende reddingsboten, in de lucht vloog een NH90-helikopter de kust af. Het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) coördineerde de actie. Door de stroming, de windrichting, en de tijdsduur van de verdwijning werd ook gezocht op het strand en in het water van Bredene. De redders vroegen de zwemmers even uit zee te gaan, opdat het zoeken vlotter zou verlopen.

Tijdens de zoekactie kwam nog een tweede melding binnen in Oostende, ditmaal van een jongen van 11 jaar die ter hoogte van de Diksmuidestraat was verloren gelopen. Rond 14.50uur was de jongen terecht. Twintig minuten later werd ook het meisje van acht aangetroffen in Raversijde, ter hoogte van het roze huis. Dat was ruim twee uur later dan de oproep, en maar liefst vijf kilometer verder van de plek van verdwijning.

Het meisje was in goede gezondheid en niet in paniek, de ouders die doodongerust reageerden opgelucht. Het is al de tweede maal deze maand dat een kind kilometers verder wordt teruggevonden. Op 8 augustus werd een achtjarig meisje uit het oog verloren aan het Zandsculpturenfestival en uiteindelijk teruggevonden aan walraversijde, zo’n 5,5 kilometer verder.

FOTO: DJI

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170823_03031272