Oostende duurste strand aan de kust

DE KUST – De online reisaanbieders van TravelBird hebben hun jaarlijkse Strand Prijsindex gelanceerd, met ruim 300 strandbestemmingen uit meer dan 70 landen. Op jaarlijkse basis kan de prijs van een strandvakantie aanzienlijk veranderen, rekening houdend met factoren zoals wisselkoersschommelingen en inflatie. Als organisatie die reizigers wilt blijven inspireren, maakte TravelBird deze lijst om vakantiegangers de nodige informatie te geven voor hun volgende strandbestemming.

Voor het volledige artikel van Travelbird verwijzen we je naar deze link

Om deze lijst op te stellen, begon TravelBird met een uitgebreide lijst van de meest populaire stranden ter wereld, om op deze manier tot een laatste kortere lijst te komen van iets meer dan 300 bestemmingen, gerangschikt volgens de kosten van een dagje op ieder strand. Van deze bestemmingen werd de kostprijs berekend voor vijf essentiële strandbenodigdheden:  de gemiddelde prijs van zonnebrandcrème (200 ml), een flesje water (500 ml), een biertje (33 cl), lunch (inclusief drankje en dessert voor één persoon) en een ijsje.

De som van deze vijf essentials bepaalde de uiteindelijke ranking van elke strandlocatie. Alle prijzen zijn uitgerekend door het standaardiseren van de maat van de producten en volgens de wisselkoers op 1 juni 2017.

Vergelijking Belgische stranden

Het duurste strand is dat van Oostende op de 209de positie (€26.65 per dag), gevolgd door Westende op de 213de plek (€25.96). De volgende strandbestemmingen op de ranglijst zijn Knokke (214de positie met €25.89 per dag), De Panne (217de positie met €25.75 per dag) en Blankenberge (218de positie met €25.69 per dag). Het meest betaalbare strand van België is, op de 217de positie, De Haan (€25.59 per dag).

De gemiddelde dagprijs is voor elk strand in België lager dan voor de Nederlandsestranden. Het meest betaalbare ijsje vind je in Blankenberge voor een gemiddelde prijs van slechts €0.81. Voor het minst dure bier moet je dan weer in De Haan zijn, waar je voor €2.10 een biertje op de kop kan tikken. Met €16.98 betaal je op het strand van Oostende het meeste voor de lunch.