Kleuters uit zee gered terwijl ouders in duinen waren

Een snelle interventie van twee strandredders kon zaterdag voorkomen dat twee kinderen verdronken in zee. Ze waren alleen op het strand. Twee kleuters van vier en zes jaar raakten zaterdagnamiddag omstreeks 17 uur in moeilijkheden in zee, voor het strand van Bredene. Dankzij het snel en efficiënt optreden van de kustredders kon erger voorkomen worden. Opvallend: de ouders waren nergens te bespeuren.
“De twee redders hebben inderdaad een drama voorkomen”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe (SP.A), “toen ze de kinderen in een onbewaakte zone aan de andere zijde van een golfbreker opmerkten en vaststelden dat ze in moeilijkheden verkeerden, hebben ze geen ogenblik geaarzeld en de twee kleuters uit het water gehaald. Ze liepen daarbij zelfs schaafwonden op. Een kindje had nogal wat water binnen en het werd meteen de eerste zorgen toegediend, maar al met al liep het voor beiden gelukkig goed af.”

Geen toezicht

De kinderen waren blijkbaar zonder toezicht van de ouders in het water gegaan, want die werden een tijdje later in de duinen aangetroffen. “Onze redders hebben bijzonder mooi werk geleverd en het leven van die kinderen gered”, meent Vandenberghe. “Het toont meteen ook nog eens het belang van een goed draaiende reddingsdienst zoals de Intercommunale Kustreddingsdienst (IKWV). Jammer genoeg hoor ik meer en meer dat de hogere overheden van plan zijn om dergelijke diensten af te bouwen. Maar dat zal tot drama’s leiden.”

Foto: IKWV

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170820_03025951